ABDULLA QAHHOR HIKOYALARIDA INSON XARAKTERI VA JAMIYAT MUNOSABATI: IJTIMOIY-IQTISODIY NUQTAI NAZARDAN TAHLIL - Sobitova Soliha Soibjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Abdulla  Qahhorning  "Mayiz  yemagan  xotin", "O‘jar",  "To‘yda  aza"  va  "Nurli  cho‘qqilar"  hikoyalari  misolida  inson  xarakteri  va jamiyat  o‘rtasidagi  munosabat  masalasi  tahlil  qilinadi.  Har  bir  hikoyada qahramonlarning xarakter xususiyatlari — ishonchsizlik, mag‘rurlik, mustaqil fikrlash yoki sabr-toqat — ularning jamiyatdagi o‘rni va taqdirini qanday belgilashi ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, ayrim hikoyalarda ko‘tarilgan masalalar ijtimoiy-iqtisodiy nuqtai nazardan ham izohlanadi.