OILADA MILLIY QADRIYATLARGA ASOSLANGAN TARBIYA JARAYONINING AMALIYOTDAGI HOLATI - Abdinazarova Bibiaysha Erkin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada oilada milliy qadriyatlarga asoslangan tarbiya jarayonining bugungi kundagi holati, uning yoshlar ma’naviy kamolotiga ta’siri hamda ushbu  yo‘nalishda  mavjud  muammolar  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  ilmiy-pedagogik  adabiyotlar  tahlili,  kuzatish,  suhbat  va  so‘rovnoma  metodlaridan foydalanildi. Natijalar oilada milliy qadriyatlarning yoshlar tarbiyasida muhim omil bo‘lib qolayotganini ko‘rsatdi. Shu bilan birga, globallashuv, internet tarmoqlari va oilaviy  muloqotning  qisqarishi  kabi  omillar  milliy  qadriyatlar  asosidagi  tarbiya samaradorligiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatayotgani  aniqlandi.  Tadqiqot  yakunida  oilada milliy qadriyatlarga asoslangan tarbiyani takomillashtirish yuzasidan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.