IQTISODIY O‘SISHNI BARQARORLASHTIRISH UCHUN HUDUDIY EKOLOGIK BOSHQARUV MODELI - Rashidbek Masharibov,; Jumayeva Z Q, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  iqtisodiy  o‘sishni  barqaror  rivojlanish  tamoyillari  asosida ta’minlashda  hududiy  ekologik  boshqaruvning  o‘rni  va  ahamiyati  ilmiy  jihatdan yoritilgan.  Hududlarning  tabiiy-resurs  salohiyati,  ekologik  holati  va  iqtisodiy rivojlanish darajasi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Shuningdek, iqtisodiy manfaatlar va  ekologik xavfsizlikni uyg‘unlashtirishga  qaratilgan  hududiy  ekologik boshqaruv  modeli  taklif  etiladi.  Ushbu  model  hududlarda  resurslardan  oqilona foydalanish,  ekologik  muammolarni  kamaytirish  hamda  uzoq  muddatli  barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga xizmat qiladi.