OILADA OTA-ONA HAMDA BOLALARNING MULKIY HUQUQ VA MAJBURIYATLARINING HUQUQIY TARTIBGA SOLINISHI! - Y.R.Raxatova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  oilaviy  munosabatlarda  ota-onalar  va  bolalarning  mulkiy huquq hamda majburiyatlarini huquqiy tartibga solish masalalari tahlil qilinadi. Oila jamiyatning  asosiy  bo‘g‘ini  sifatida  nafaqat  ma’naviy,  balki  iqtisodiy munosabatlarning  ham  markazi  hisoblanadi.  Shu  sababli  oilada  mulkiy munosabatlarning  qonuniy  asosda  tartibga  solinishi  oila  a’zolarining  huquq  va manfaatlarini himoya qilishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada ota-onalarning voyaga  yetmagan  bolalarni  moddiy  ta’minlash  majburiyati,  bolalarning  mulkiy huquqlari,  aliment  munosabatlari  hamda  oilaviy  mulkning  huquqiy  maqomi  ilmiy-huquqiy jihatdan yoritilgan.