O‘SMIRLARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI - Burhonova Fotima Xudoyberdiyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  o‘smirlik  davrida  emotsional  intellektni  rivojlantirishning psixologik  ahamiyati  hamda  ushbu  jarayonda  maktab  psixologining  o‘rni  ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning nafaqat akademik bilimlarini,  balki  ularning  hissiy  barqarorligi,  muloqot  madaniyati  va  ijtimoiy moslashuv  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  ham  muhim  vazifalardan  biri  hisoblanadi. Emotsional intellekt shaxsning o‘z hissiyotlarini anglash, boshqarish va boshqalarning emotsional  holatini  tushunish  qobiliyatlarini  o‘z  ichiga  oladi.  Tadqiqot  davomida emotsional intellektning tarkibiy qismlari, uning o‘smir shaxsi rivojlanishidagi o‘rni hamda maktab psixologining diagnostik, profilaktik va korreksion faoliyati yoritilgan. Maqolada  o‘quvchilarda  emotsional  intellektni  rivojlantirishga  qaratilgan  amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.