UMUM TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH - Baratova Dilfuza Jovliyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada umum ta’lim maktablarida o‘quvchilarni kasb-hunarga  yo‘naltirishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  Kasb  tanlash jarayonining  psixologik,  pedagogik  va  ijtimoiy  asoslari  tahlil  qilingan  bo‘lib, o‘quvchilarning  qiziqish  va  qobiliyatlarini  aniqlash  orqali  ularni  to‘g‘ri  kasbga yo‘naltirish  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  maktabda  kasbga  yo‘naltirish tizimi,  o‘qituvchi  va  ota-onalarning  roli,  zamonaviy  yondashuvlar  hamda  mavjud muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  yo‘llari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari o‘quvchilarning ongli kasb tanlashini shakllantirish va mehnat bozoriga mos malakali kadrlar tayyorlashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.