RAQAMLI PEDAGOGIKA (PEDAGOGIKA YO`NALISHI MISOLIDA) - Matchanova Dinora Yusupboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  pedagogikaning  nazariy-metodologik asoslari, pedagogika yo‘nalishidagi ahamiyati, zamonaviy ta’lim tizimida tutgan o‘rni hamda raqamli texnologiyalar yordamida ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan.  Shuningdek,  raqamli  pedagogikaning  ta’lim  jarayoniga  ta’siri,  bo‘lajak pedagoglarning  kasbiy  kompetensiyalarini  rivojlantirishdagi  roli  va  raqamli  ta’lim muhitining afzalliklari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari raqamli pedagogikaning  innovatsion  ta’lim  texnologiyalarini  joriy  etish  orqali  o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.