O‘QUVCHILARDA INTIZOM VA MASʼULIYATNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Sherova Munojat Bozorboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  taʼlim  maktabi  o‘quvchilarida intizom  va  masʼuliyatni  shakllantirishning  dolzarbligi  hamda  buning  zamonaviy pedagogik va psixologik usullari  tahlil qilingan. Maqolada intizom va  masʼuliyatni rivojlantirishda interfaol taʼlim texnologiyalari, o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish,  ijobiy  motivatsiya  va  ota-onalar  bilan  hamkorlikning  ahamiyati yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  maktab  muhitida  ushbu  fazilatlarni  samarali shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.