O’QUVCHILARDA LIDERLIK SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Jumayev Fazliddin Roʻzimurodovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o'quvchilarda liderlik salohiyatini aniqlash va rivojlantirishning  psixologik  omillari  tahlil  qilingan.  Liderlikning  shaxs rivojlanishidagi  o‘rni,  uning  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  individual-psixologik xususiyatlar, motivatsiya, kommunikativ qobiliyatlar, emotsional intellekt va ijtimoiy muhitning  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  o'quvchilarning  liderlik  salohiyatini aniqlash  usullari  hamda  ularni  rivojlantirishga  qaratilgan  psixologik-pedagogik yondashuvlar  bayon  etilgan.  Maqolada  liderlik  qobiliyatlarini  shakllantirish  orqali o'quvchilarning  tashabbuskorligi,  mas’uliyati,  mustaqil  fikrlashi  va  jamoa  bilan samarali  hamkorlik  qilish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  masalalari  ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.