O’QUVCHILARDA EMOTSIONAL ZO‘RIQISH HOLATLARINI ANIQLASH VA KORREKSIYA QILISHNING INTERFAOL USULLARI - Kazakbaeva Gulziba Allamuratovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o'quvchilarda  emotsional  zo‘riqish holatlarining yuzaga kelish sabablari, ularning psixologik xususiyatlari hamda aniqlash va korreksiya qilish usullari tahlil qilingan. Bolalik davrida uchraydigan stress, xavotir, qo‘rquv,  hissiy  beqarorlik  va  ruhiy  zo‘riqishlarning  bola  shaxsiyati  rivojlanishiga ko‘rsatadigan  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  emotsional  zo‘riqish  holatlarini  erta aniqlashda  psixologik  kuzatish,  suhbat,  diagnostik  metodikalar  va  psixologik testlarning  ahamiyati  ochib  berilgan.  Maqolada  o'quvchilarning  emotsional  holatini me’yorlashtirish,  psixologik  salomatligini  mustahkamlash  va  ijtimoiy  moslashuvini yaxshilashga  qaratilgan  korreksion  ishlarning  samarali  usullari,  jumladan,  o‘yin terapiyasi, art-terapiya, relaksatsiya mashqlari, muloqot treninglari hamda ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikning ahamiyati yoritilgan.