O‘SMIRLIK DAVRIDAGI PSIXOLOGIK INQIROZLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOPEDAGOGIK YO‘LLARI - Qo‘chqorova Raxshona Mamaraximovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  o‘smirlik  davriga  xos  bo‘lgan  psixologik inqirozlar,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  va  o‘quvchilarning  xulq-atvoriga  ta’siri yoritilgan.  Maqolada  maktab  amaliyotchi  psixologining  o‘smirlar  bilan  ishlashdagi asosiy  vazifalari,  inqirozli  holatlarni  korreksiya  qilish  usullari  va  maktab  muhitida ijtimoiy-psixologik sog‘lom muhitni yaratish masalalari tahlil qilinadi.