O‘SMIRLAR O‘RTASIDA DEVIANT XULQ-ATVOR PROFILAKTIKASINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Annamuratova Go‘zal Qalandarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  bugungi  kunda  jamiyatimizning  eng dolzarb muammolaridan biri bo‘lgan o‘smirlar o‘rtasida deviant xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, uning psixologik tabiatini o‘rganish va profilaktika qilish masalalari yoritilgan.  Maqolada  Hazorasp  tumani  50-sonli  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktabida o‘tkazilgan amaliy tadqiqotlar natijalari, o‘quvchilar xulq-atvoridagi og‘ishlarni erta aniqlash metodikalari va ularni korreksiya qilish bo‘yicha maktab psixologining ish tizimi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  oila  va  maktab  hamkorligining  deviant  xulq profilaktikasidagi o‘rni ilmiy asoslab berilgan.