UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA PSIXOLOGIK KORREKSION ISHLARNI TASHKIL ETISHNING SAMARALI USULLARI - Nishonova Gulchehraxon Jabbarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktab psixologining faoliyatida eng muhim yo‘nalishlardan biri  bo‘lgan  korreksion  ishlarni  tashkil  etishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  tadqiq qilingan. Shahrixon tumani 66-sonli maktabda olib borilgan psixologik xizmat tajribasi asosida  o‘quvchilarning  emotsional  holati,  xulq-atvori  va  o‘quv  motivatsiyasidagi kamchiliklarni  bartaraf  etish  usullari  yoritilgan.  Maqolada  korreksion mashg‘ulotlarning  o‘smirlar  ijtimoiy  moslashuviga  ta’siri  tahlil  qilinib,  amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.