UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHI SHAXSIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI (NARPAY TUMANI 39-MAKTAB TAJRIBASI MISOLIDA) - Xujaqulova Baxtigul Ergashevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktablarida  o‘quvchi  shaxsiyatining shakllanishi,  uning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  va  bunga  ta’sir  etuvchi  omillar  tadqiq etilgan.  Narpay  tumani  39-maktab  o‘quvchilari  o‘rtasida  o‘tkazilgan  psixologik kuzatuvlar va testlar asosida o‘quvchilarning shaxsiy xislatlari, temperament tiplari va ijtimoiy  moslashuv  darajalari  tahlil  qilingan.  Maqolada  o‘quvchi  shaxsini rivojlantirishda individual yondashuvning ahamiyati ilmiy asoslab berilgan.