O‘QUVCHILARDA XULQ-ATVOR MUAMMOLARINING OLDINI OLISHDA PSIXOLOGIK PROFILAKTIK ISHLARNING SAMARADORLIGI - Boynazarova Ra‘no Taniberdiyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilar  orasida  uchraydigan  xulq-atvor muammolarining  kelib  chiqish  sabablari,  ularning  shaxs  rivojlanishi  va  ta’lim jarayoniga ta’siri hamda ushbu muammolarning oldini olishda psixologik profilaktik ishlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan  profilaktik  tadbirlar,  o‘quvchilar,  ota-onalar  va  pedagoglar  bilan  olib boriladigan  hamkorlik  ishlari  hamda  ijobiy  psixologik  muhitni  shakllantirishning samarali usullari yoritilgan. Maqolada xulq-atvor buzilishlarini erta aniqlash, salbiy omillar ta’sirini kamaytirish va o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvini kuchaytirishga qaratilgan  psixologik  yondashuvlarning  amaliy  ahamiyati  ochib  berilgan.  Tadqiqot natijalari psixologik profilaktika ishlarini tizimli tashkil etish o‘quvchilarning shaxsiy kamoloti,  ijtimoiy  faolligi  va  sog‘lom  xulq-atvorini  shakllantirishda  muhim  omil ekanligini ko‘rsatadi.