MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA PSIXOLOGIK DIAGNOSTIKANING O‘RNI VA AHAMIYATI - G‘aniyeva Latofat Azimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  psixologi  faoliyatida  psixologik diagnostikaning tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Psixologik diagnostika o‘quvchilarning individual-psixologik xususiyatlarini, qiziqishlari,  qobiliyatlari,  emotsional  holati  va  shaxsiy  rivojlanish  darajasini aniqlashning  muhim  vositasi  sifatida  yoritiladi.  Shuningdek,  diagnostik  tadqiqotlar orqali  o‘quvchilarda  uchrashi  mumkin  bo‘lgan  psixologik  muammolarni  barvaqt aniqlash,  ularga  mos  psixologik  yordam  ko‘rsatish  va  ta’lim-tarbiya  jarayonini samarali  tashkil  etish  imkoniyatlari  ochib  beriladi.  Maqolada  maktab  psixologi tomonidan  qo‘llaniladigan  diagnostik  metodlar,  ularning  afzalliklari  hamda o‘quvchilar, pedagoglar va ota-onalar bilan hamkorlikdagi ahamiyati keng yoritilgan. Psixologik  diagnostikaning  o‘quvchi  shaxsini  har  tomonlama  rivojlantirish,  kasbiy yo‘naltirish va psixologik salomatlikni mustahkamlashdagi o‘rni alohida ta’kidlangan.