SHUKUR XOLMIRZAYEVNING O‘ZBEKLAR HIKOYASIDAGI DIALEKTLAR - Qurbonova Ferangiz, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Shukur  Xolmirzayevning  “O‘zbeklar” hikoyasida qo‘llangan dialektal birliklar lingvistik va badiiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda  uchraydigan  dialektizmlar  leksik,  fonetik  va  sintaktik  qatlamlar  kesimida o‘rganilib,  ularning  nutqiy  ifodadagi  o‘rni  aniqlanadi.  Tadqiqot  jarayonida yozuvchining xalq og‘zaki nutqiga xos unsurlardan mohirona foydalangani, bu orqali obrazlar  tabiiyligi,  milliy  kolorit  va  badiiy  tasvir  kuchaytirilgani  asoslab  beriladi. Shuningdek,  dialektal  birliklarning  matn  mazmunini  boyitish,  qahramonlarning ijtimoiy kelib chiqishi va ruhiy holatini ochib berishdagi ahamiyati yoritiladi. Maqola natijalari  badiiy  matnlarda  dialektlardan  foydalanishning  stilistik  va  pragmatik xususiyatlarini tushunishga xizmat qiladi.