USMON AZIMNING «G‘OZ» HIKOYASIDA EPIK MOTIVNING DRAMATIK VA FALSAFIY TALQINI («ALPOMISH» DOSTONI BILAN QIYOSIY TAHLIL) - Ergasheva Shaxnoza Shuxratovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada Usmon Azimning «G‘oz» hikoyasi va o‘zbek xalq eposi «Alpomish» dostoni o‘rtasidagi badiiy munosabat qiyosiy tahlil qilinadi. Qahramonlik konsepsiyasining  transformatsiyasi,  ona  obrazining  yangi  talqini,  or-nomus kategoriyasining  fojeali  ko‘rinishi  va  g‘oz  timsolining  semantik  boyishi  ko‘rib chiqiladi.  Epik  motivning  zamonaviy  nasrda  qanday  yangi  badiiy-falsafiy  mazmun kasb etishi asoslanadi.