ADOLAT NIQOBIDAGI JALLODLAR: MUQIMIYNING «TANOBCHILAR» SATIRASIDA SOLIQ MA’MURCHILIGI VA KORRUPSIYA INDIKATORLARI - Aktamova Hulkar Umar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  chor  Rossiyasi  mustamlakachiligi  davrida Turkiston  o‘lkasida  amal  qilgan  tanob  solig‘i  va  uni  yig‘ish  tizimining  iqtisodiy-huquqiy asoratlari buyuk demokrat shoir Muqimiyning «Tanobchilar» satirasi misolida tadqiq etiladi. Asarda tasvirlangan soliq yig‘ish jarayoni zamonaviy iqtisodiy prinsiplar va amaldagi soliq qonunchiligi normalari (Soliq kodeksi hamda Korrupsiyaga qarshi kurashish  to‘g‘risidagi  qonun)  bilan  integratsiya  qilingan  holda  tahlil  qilinib, mikroiqtisodiy sub’ektlarga yetkazilgan zarar tahlil qilingan.