ELEKTRON TO’LOVLARDA ISTE’MOLCHILARNING HUQUQLARINI HIMOYA QILISH MEXANIZMLARI - Ozodboyeva Munavvara Ravshanbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  elektron  to’lovxizmatlari  sohasida iste’molchilarnning huquqiy himoya mexanizmini huquqiy tartibga solish bilan bog’liq bir qator muammolar tadqiq etilgan. Muallif elektron to’lovlarni amalga oshirishda yuzaga  keladigan  iste’molchilarga  qiyinchilik  yuzaga  keltirayotgan  kiber  va zamonaviy  tahdidlarni  tahlil  qiladi.  Jumladan,  mazkur  sohadagi  qonunchilik  va iste’molchilar  huquqlarini  himoya  qilish  mexanizmlarining  kmchiliklarini  ko’rib chiqadi.  Maqolada  elektro’n  to’lovlar  sohasida  abonentlarning  shaxsiy ma’lumotlarining himoyalanishida bir qator kamchiliklarni ko’rib chiqadi. Tahlillarga asoslangan  holda  muallif  ushbu  muhim  sohada  electron  to’lovlar  sohasida iste’molchilar  huquqlarini  himoya  qilishni  takomillashtirish  yuzasidan  tavsiyalar beradi.