O’ZBEK XALQ OLQISHLARI VA INGLIZ XALQ OLQISHLARI QIYOSIY TAQDQIQI - ABDURASHIDOVA DIYORAXON ABDUGOFUR QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o’zbek  xalq  olqishlari  va  ingliz  xalq olqishlarining  lingvokurtologik  xususiyatlari  qiyosiy  tahlil  qiladi.  Tadqiqotda oishlarning mazmuniy tuzilishi, milliy mentalitetdagi o’rni, qadriyat va urf-odatlarga bog’liqligi hamda nutq madaniyatidagi funksional vazifalari o’rganiladi. O’zbek va ingliz  olqishlarida  ezgulik,  farovonlik,  sog’lik  tilash  kabi  umumiy  ma’no  birliklari mavjud  bo’lsa-da,  ularning  shakl,  tasvir  va  metaforalarda  farqlanishi  milliy dunyoqarash bilan bog’liq holda izohlanadi. Qiyosiy yondashuv ikki xalqning madaniy tafakkuri va til birliklarining o’zaro yaqin hamda farqli jihatlarini ochib beradi.