YOSH DZYUDOCHILARDA PORTLOVCHI-KUCHNI RIVOJLANTIRADIGAN ASOSIY JISMONIY SIFATLAR - Rustamova.R.S, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Maqolada  yosh  dzyudochilarning  maxsus  jismoniy tayyorgarligida  portlovchi-kuch  sifatining  ahamiyati,  uni  rivojlantiruvchi  asosiy jismoniy sifatlar hamda mashg‘ulot vositalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida  12–14  yoshli  dzyudochilar  ishtirokida  pedagogik  tajriba  o‘tkazilib, portlovchi-kuchni rivojlantirishga qaratilgan mashqlar samaradorligi aniqlangan