MTTDA INGLIZ TILINI O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Muminov Yoqubek Ulug‘bek o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida (MTT) ingliz  tilini  o‘qitishda  innovatsion  pedagogik  texnologiyalardan  foydalanishning nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  Tadqiqotda  maktabgacha  yoshdagi  bolalarga xorijiy til o‘rgatish jarayonida zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar, o‘yin  texnologiyalari,  multimedia  vositalari  va  axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  innovatsion texnologiyalarning bolalarning kommunikativ kompetensiyasi, lug‘at boyligi, ijodiy fikrlashi va ingliz tilini o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan.  Maqolada  MTT  pedagoglarining  zamonaviy  metodlardan  samarali foydalanishi, ta’lim jarayonini bolaning yosh va psixologik xususiyatlariga mos tashkil etishi  zarurligi  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish maktabgacha yoshdagi bolalarda ingliz tilini samarali  o‘zlashtirish,  muloqot  ko‘nikmalarini  shakllantirish  va  kelgusidagi  ta’lim jarayonlariga tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi.