TRIGONOMETRIK TENGLAMASIZLIKLARNI YECHISHDA GRAFIK USULINING AFZALLIKLARI VA QULAYLIKLARI - G‘afforova Xosiyat Umar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada trigonometrik tengsizliklarni yechishda grafik usulining  afzalliklari  va  amaliy  qulayliklari  tahlil  qilinadi.  Trigonometrik funksiyalarning grafiklari yordamida tengsizliklarning yechimlarini aniqlash usullari ko‘rib  chiqiladi.  Grafik  usul  orqali  yechimlarni  ko‘rgazmali  tarzda  ifodalash, funksiyalar  orasidagi  bog‘lanishni  tushunish  hamda  murakkab  trigonometrik tengsizliklarni sodda va tushunarli tarzda yechish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, ushbu  usulning  ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati  va  matematik  tafakkurni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil etiladi.