MAKTABGACHA TAʼLIMDA STEM TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISH: BOLALARNING TANQIDIY FIKRLASH VA MUAMMOLARNI YECHISH KOʼNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Mahmutaliyeva Nasibaxon Alisherjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu  maqolada  maktabgacha  taʼlim  muassasalarida  STEAM (fan, texnologiya, muhandislik va matematika) yoʼnalishlarini joriy etishning nazariy va  amaliy  asoslari  koʼrib  chiqiladi.  Tadqiqot  bolalarning  tanqidiy  fikrlash  va muammolarni  yechish  koʼnikmalarini  STEAM  faoliyatlari  orqali  rivojlantirishning samarali yoʼllarini tahlil qiladi. Maqolada STEAM taʼlimining maktabgacha yoshdagi bolalar uchun moslashtirilgan usullari, oʼyin asosidagi yondashuv va interfaol oʼqitish metodlari  muhokama  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni  koʼrsatadiki,  STEAM faoliyatlari bilan muntazam shugʼllangan bolalar muammolarni mustaqil yechishda, ijodiy fikrlashda va guruhda hamkorlik qilishda yuqori koʼrsatkichlarni namoyon etadi.