ADABIYOT DARSLARIDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Xo‘jamurodova Mohira, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  adabiyot  darslarida  o‘quvchilarning  tanqidiy  fikrlash ko‘nikmalarini  rivojlantirishning  pedagogik  ahamiyati,  samarali  usul  va  metodlari yoritilgan. Adabiy asarlarni tahlil qilish, qahramonlar xarakterini baholash, muammoli vaziyatlar  ustida  fikr  yuritish  hamda  mustaqil  xulosalar  chiqarishga  yo‘naltirilgan interaktiv metodlardan foydalanish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tanqidiy fikrlashni  rivojlantirish  orqali  o‘quvchilarning  ijodiy  tafakkuri,  nutq  madaniyati  va tahliliy qobiliyatlarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil etilgan.