MTTLARDA BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI USULLARI - Usmonova Muborak Norqo‘ziyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  bolalar nutqini rivojlantirishning pedagogik ahamiyati, nutq o‘stirishning zamonaviy usullari hamda  tarbiyachining  bu  jarayondagi  o‘rni  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  bolalar nutqini  rivojlantirishda  badiiy  adabiyotlardan  foydalanish,  didaktik  o‘yinlar  tashkil etish,  suhbat  va  muloqot  metodlarining  samaradorligi  tahlil  qilindi.  Natijalar bolalarning lug‘at boyligini kengaytirish, ravon va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda ushbu usullarning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatdi.