THE IMPACT OF SMARTPHONES ON TEENAGERS - Asliddinov Shahobiddin Qahramon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada smartfonlarning o‘smirlar hayotiga ta’siri har tomonlama tahlil qilingan. Tadqiqotda smartfonlarning ta’lim, muloqot, ijtimoiy munosabatlar  va  shaxsiy  rivojlanishdagi  ijobiy  jihatlari  bilan  bir  qatorda,  ularning haddan  tashqari  qo‘llanilishidan  kelib  chiqadigan  salbiy  oqibatlar  ham  yoritilgan. Shuningdek, smartfonlardan foydalanishning o‘smirlarning akademik natijalari, ruhiy salomatligi, ijtimoiy faolligi va kundalik hayotiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada  mas’uliyatli  va  muvozanatli  smartfon  foydalanishning  ahamiyati  asoslab berilgan.