MTT BOLALARIDA MATEMATIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHNING AHAMIYATI - Xamidova Guljahon Olimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  bolalarda matematik tasavvurlarni shakllantirishning ahamiyati, mazmuni va pedagogik asoslari yoritilgan. Bolalarning son-sanoq, miqdor, shakl, fazoviy va vaqtga oid tasavvurlarini rivojlantirishning  samarali  usullari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalari  matematik tasavvurlarni  shakllantirish  bolalarning  mantiqiy  fikrlashi,  tafakkuri  va  bilish faoliyatini rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.