MTTLARDA BOLALARNI IJODKORLIKKA O‘RGATISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Xolboyeva Shohista Abdug‘ofurovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  bolalarni ijodkorlikka  o‘rgatishning  nazariy  va  amaliy  asoslari  yoritilgan.  Bolalarda  ijodiy fikrlashni  rivojlantirish,  ularning  qobiliyat  va  iste’dodlarini  yuzaga  chiqarishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda innovatsion metodlarning ahamiyati tahlil qilingan.  Tadqiqot  natijalari  bolalarni  ijodkorlikka  yo‘naltirish  ularning  mustaqil fikrlashi,  tasavvuri  va  intellektual  salohiyatini  rivojlantirishga  xizmat  qilishini ko‘rsatdi.