O’PKA-YURAK REANIMATSIYASIDA TEZ TIBBIY YORDAMNI TASHKIL ETISH. - Alimova Munisa Adxamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘pka-yurak reanimatsiyasi jarayonida tez tibbiy yordamning  ahamiyati,  reanimatsion  tadbirlarning  asosiy  bosqichlari  hamda shoshilinch  holatlarda  tibbiyot  xodimlarining  vazifalari  yoritilgan.  Yurak  va  nafas faoliyati  to‘xtagan  bemorlarga  o‘z  vaqtida  ko‘rsatilgan  yordam  hayotni  saqlab qolishning muhim omili hisoblanadi. Shuningdek, zamonaviy reanimatsiya usullari va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilingan.