TA'LIM JARAYONINI LOYIHALASH ORQALI BILIM YARATISH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Karimova Navbaxar Maxmudjanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada ta'lim jarayonini loyiha asosida tashkil etish orqali bilim yaratish qobiliyatini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Loyiha asosidagi ta'lim metodlari o‘quvchilarning kreativ fikrlash, muammolarni hal qilish va jamoada ishlash qobiliyatlarini oshirishga yordam beradi. Maqola, loyiha asosida ta'lim jarayonining samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning faol ishtirokini ta'minlash va ularning bilim olish  jarayonidagi  motivatsiyasini  kuchaytirish  bo‘yicha  tavsiyalarni  taqdim  etadi. Shuningdek,  loyiha  asosidagi  ta'limning  nazariy  asoslari  va  amaliy  misollar  bilan boyitilgan tajribalari keltiriladi. Ushbu tadqiqot natijalari ta'lim tizimida innovatsion yondashuvlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarni yanada samarali ta'lim olishlariga yordam berishi mumkin.