MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTLARIDA BOLALAR NUTQINI O'STIRISH: METOD VA VOSITALAR TIZIMI - Xakimjonova Mastonaxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta'lim  tashkilotlarida  (MTT) bolalar  nutqini  o'stirishning  asosiy  metod  va  vositalari  tizimli  tarzda  tahlil  etiladi. Farg'ona  viloyatidagi  4  ta  MTTda  5–6  yoshli  80  nafar  bola  ishtirokida  o'tkazilgan pedagogik  eksperiment  asosida  ko'rgazmali,  amaliy  va  verbal  metodlarning  uyg'un qo'llanilishi  bolalar  nutqiy  faolligini  41%,  lug'at  boyligini  34%  va  grammatik to'g'riligini 29% ga oshirganligi isbotlandi. Tadqiqot natijalari MTT tarbiyachilari va metodistlari uchun amaliy tavsiyalar sifatida taqdim etildi.