KOMPYUTER INJINIRINGIDA ROBOTOTEXNIKA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING ISTIQBOLLARI - Elibayeva Nigora Rustam qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Mazkur  tezisda  kompyuter  injiniringi  sohasida  robototexnika  dasturlarini qo‘llashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Robototexnika dasturlarining avtomatlashtirilgan tizimlarni yaratish, boshqarish va modellashtirishdagi ahamiyati yoritilgan.  Shuningdek,  Arduino,  ROS,  MATLAB,  Simulink  va  boshqa  dasturiy platformalarning robotlarni loyihalash hamda boshqarish jarayonidagi imkoniyatlari ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqotda  robototexnika  texnologiyalarini  kompyuter  injiniringi ta’limiga  integratsiya  qilishning  afzalliklari  va  istiqbollari  tahlil  etilgan.  Natijalar ushbu  texnologiyalar  muhandislik  kompetensiyalarini  rivojlantirish  va  innovatsion loyihalarni amalga oshirishda muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.