TEXNIKUMLARDA ELEKTROMONTYORLARNI AMALIY TAYYORLASHNING INNOVATSION METODLARI - Xalbekov Shuxrat Uralovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  texnikumlarda  elektromontyorlarni  amaliy  tayyorlashning innovatsion metodlari, ularning kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati hamda  zamonaviy  kasbiy  ta’lim  tizimidagi  o‘rni  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  loyiha asosida o‘qitish, muammoli ta’lim, virtual laboratoriyalar, simulyatsion texnologiyalar, dual  ta’lim  tizimi  va  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, innovatsion metodlar yordamida o‘quvchilarning amaliy  ko‘nikmalarini  rivojlantirish,  mehnat bozori  talablariga  mos  raqobatbardosh mutaxassislarni  tayyorlash  hamda  ta’lim  samaradorligini  oshirish  masalalari  ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari elektromontyorlarni tayyorlashda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.