MAKTABDA TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Meylikulova Dilorom Baxromovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabda  ta’lim  sifatini  oshirish  jarayonida maktab  psixologining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Ta’lim  sifati  nafaqat  o‘quv dasturlarining  mazmuni  va  pedagogik  faoliyat  samaradorligi,  balki  o‘quvchilarning psixologik holati, motivatsiyasi, ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy rivojlanishi bilan ham chambarchas bog‘liqdir. Maktab psixologi o‘quvchilarning individual xususiyatlarini o‘rganish,  ularda  uchraydigan  psixologik  muammolarni  aniqlash  va  bartaraf  etish, sog‘lom  psixologik  muhitni  shakllantirish  hamda  pedagoglar  va  ota-onalar  bilan hamkorlikni  yo‘lga  qo‘yish  orqali  ta’lim  jarayonining  samaradorligini  oshirishga xizmat qiladi.