TRANSPORT VOSITALARINI DIAGNOSTIKALASHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Idrisova Zarafshan Baxtiyarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  transport  vositalarini  diagnostikalashda  zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning ilmiy-amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Transport vositalarining  texnik  holatini  tezkor  va  aniq  baholashda  kompyuter  diagnostikasi, elektron boshqaruv tizimlari, OBD-II diagnostika tizimi, sensorlar, raqamli o‘lchash qurilmalari  hamda  sun'iy  intellekt  texnologiyalarining o‘rni  yoritilgan. Shuningdek, diagnostika  jarayonini  takomillashtirish  orqali  avtomobillarning  ekspluatatsion ishonchliligini  oshirish,  nosozliklarni  erta  aniqlash,  texnik  xizmat  ko‘rsatish xarajatlarini  kamaytirish  hamda  harakat  xavfsizligini  ta'minlash  masalalari  ilmiy asosda  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalari  zamonaviy  diagnostika  usullarini  ta'lim jarayoni  va  ishlab  chiqarish  amaliyotiga  keng  joriy  etish  malakali  mutaxassislarni tayyorlash va transport vositalarining samarali ekspluatatsiyasini ta'minlashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.