TASVIRIY SAN'ATNING O‘QUVCHILAR TA'LIM-TARBIYASIDAGI ROLI VA O‘RNI - Isakulova Mashkura Tulaganovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada tasviriy san'atning o‘quvchilar ta'lim-tarbiyasidagi o‘rni va pedagogik ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda tasviriy  san'atning  o‘quvchilarning  estetik  didini  shakllantirish,  ijodiy  tafakkurini rivojlantirish,  milliy  va  umuminsoniy  qadriyatlarga  hurmat  ruhida  tarbiyalash, ma'naviy-axloqiy  fazilatlarini  mustahkamlashdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek, tasviriy san'at darslarini zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va raqamli ta'lim vositalari asosida tashkil etishning afzalliklari tahlil qilinadi. Maqolada tasviriy  faoliyat  orqali  o‘quvchilarning  kuzatuvchanligi,  tasavvuri,  estetik dunyoqarashi,  kommunikativ  ko‘nikmalari  hamda  mustaqil  va  tanqidiy  fikrlash qobiliyatlarini  rivojlantirish  mexanizmlari  ilmiy  asosda  bayon  etilgan.  Tadqiqot natijalari  tasviriy  san'at  ta'limini  takomillashtirish  o‘quvchilarning  har  tomonlama barkamol shaxs sifatida shakllanishiga, ularning ijodiy salohiyatini yuzaga chiqarishga va ta'lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.