MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA O‘YIN TERAPIYASINING ZAMONAVIY USULLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI - NISHONOVA MAVJUDAXON MAMASODIQOVNA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktab  psixologi  faoliyatida  o‘yin terapiyasining  zamonaviy  usullari  va  ularning  samaradorligi  ilmiy-nazariy  jihatdan tahlil qilingan. O‘yin terapiyasi bolalar va kichik yoshdagi o‘quvchilar bilan ishlashda eng  samarali  psixologik  yondashuvlardan  biri  bo‘lib,  u  orqali  bolaning  emotsional holati, ichki kechinmalari va xulq-atvoridagi muammolarni aniqlash hamda bartaraf etish  imkoniyati  yaratiladi.  Maqolada  qum  terapiyasi,  rolli  o‘yinlar,  art-terapiya elementlari,  didaktik  va  interfaol  o‘yinlar  kabi  zamonaviy  usullar  yoritilgan. Shuningdek,  o‘yin  terapiyasining  o‘quvchilarda  stressni  kamaytirish,  ijtimoiy moslashuvni  yaxshilash,  muloqot  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  va  o‘ziga  ishonchni oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maktab psixologi tomonidan o‘yin terapiyasini qo‘llashning  amaliy  jihatlari  va  uning  ta’lim  jarayonidagi  samaradorligi  asoslab berilgan.