RAQAMLI TA’LIM SHAROITIDA O‘QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Yakubova Adolat Ramzbekovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  raqamli  ta’lim  sharoitida  o‘quvchilarning o‘qishga  bo‘lgan  motivatsiyasini  oshirishga  ta’sir  etuvchi  psixologik  omillar  tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar ta’lim jarayonini yangi bosqichga olib chiqqan bo‘lib, bu jarayonda o‘quvchilarning ichki va tashqi motivatsiyasi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada  o‘quvchilarning  qiziqishi,  ehtiyoji,  maqsad  qo‘yish  qobiliyati,  o‘z-o‘zini boshqarish  ko‘nikmalari  hamda  raqamli  muhitning  psixologik  ta’siri  yoritiladi. Shuningdek,  interaktiv  ta’lim  platformalari,  gamifikatsiya,  multimedia  vositalari va individual  yondashuvning  o‘quv  motivatsiyasini  oshirishdagi  roli  asoslab  beriladi. Tadqiqot natijalari raqamli ta’limda  motivatsiyani oshirish o‘quvchilarning faolligi, mustaqil  o‘rganish  qobiliyati  va  o‘quv  samaradorligini  oshirishga  xizmat  qilishini ko‘rsatadi.