INKLYUZIV TA’LIM MUHITIDA O’QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING ROLI - Xasanova Maftunabonu Islomovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  inklyuziv  ta’lim  muhitida  ta’lim  olayotgan o’quvchilarning  o’quv  motivatsiyasini  oshirish  masalasi  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, ularning maxsus ehtiyojli  va sog’lom tengdoshlar bilan birgalikda tahsil olayotgan o’quvchilarning motivatsion faolligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek , interfaol metodlar , raqamli texnologiyalar, individual va differensial yondashuvlar asosida o’quv motivatsiyasini shakllantirish yo’llari ko;rib chiqiladi.