FUQAROLIK SUD ISHLARINI YURITISHDA DALILLARNING AHAMIYATI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fuqarolik sud ishlarini yuritishda dalillarning huquqiy mohiyati, turlari, ularni taqdim etish va baholash tartibi hamda odil sudlovni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Fuqarolik sud protsessida  dalillar  taraflarning  talab  va  e’tirozlarini  asoslashning  asosiy  vositasi ekanligi, sudning qonuniy va asosli qaror qabul qilishida ularning hal qiluvchi o‘rni yoritilgan.  Shuningdek,  dalillarni  yig‘ish,  tekshirish  va  baholashning  protsessual qoidalari,  elektron  dalillarning  sud  amaliyotidagi  ahamiyati,  sud-huquq  islohotlari sharoitida  dalillar  institutini  takomillashtirish  masalalari  keng  tahlil  qilingan. Maqolada  fuqarolik  sud  ishlarini  yuritishda  dalillar  tizimini  yanada  rivojlantirish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar ham bayon etilgan.