OILAVIY NIZOLARNI SUD TARTIBIDA HAL ETISH MASALALARI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  oilaviy  nizolarni  sud  tartibida  hal  etishning huquqiy asoslari, oilaviy munosabatlardan kelib chiqadigan nizolarning turlari hamda ularni ko‘rib chiqishda sudlarning tutgan o‘rni ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Nikohdan ajralish, voyaga yetmagan bolalarning manfaatlarini himoya qilish, aliment undirish, er-xotinning umumiy mol-mulkini taqsimlash, ota-onalik huquqlarini amalga oshirish  bilan  bog‘liq  nizolarni  hal  etishda  sudlarning  vazifalari  keng  yoritilgan. Shuningdek, oilaviy nizolarni ko‘rib chiqishda mediatsiya institutining ahamiyati, sud amaliyotida  uchrayotgan  ayrim  muammolar  hamda  ularni  bartaraf  etish  bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar bayon etilgan.