ELEKTRON SUD TIZIMI: IMKONIYATLAR VA ISTIQBOLLAR - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  elektron  sud  tizimining  shakllanishi,  uning huquqiy asoslari hamda odil sudlovni amalga oshirishdagi ahamiyati ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Elektron sud tizimi orqali sud ishlarini yuritishning zamonaviy mexanizmlari,  elektron  hujjat  almashinuvi,  masofaviy  sud  majlislari,  onlayn murojaatlar  va  raqamli  texnologiyalarning  sud  faoliyatiga  ta’siri  keng  yoritilgan. Shuningdek, elektron sud tizimining afzalliklari, amaliyotda uchrayotgan muammolar hamda  uni  yanada  rivojlantirish  istiqbollari  bo‘yicha  ilmiy-amaliy  takliflar  bayon etilgan. Maqolada sud-huquq islohotlari sharoitida raqamlashtirish jarayonining odil sudlov  sifati  va  fuqarolarning  huquqiy  himoyasini  kuchaytirishdagi  o‘rni  asoslab berilgan.