BO‘LAJAK PEDAGOGLARNING PEDAGOGIK ARTISTIZMINI RIVOJLANTIRISH VA BAHOLASHNING RAQAMLI EKOTIZIMI: PEDART AI PRACTICE PLATFORMASI MISOLIDA - Karriboyeva Lobarxon Fayzulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tadqiqot  bo‘lajak  pedagoglarning  pedagogik  artistizmini rivojlantirish  va  baholash  jarayonida  sun’iy  intellektga  asoslangan  raqamli texnologiyalarning  ilmiy-nazariy  hamda  amaliy  imkoniyatlarini  o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot doirasida PedArt AI Practice platformasi misolida pedagogik artistizmni  shakllantirish,  takomillashtirish  va  diagnostika  qilishga  xizmat  qiluvchi raqamli  ekotizimning  funksional  imkoniyatlari  tahlil  etilgan.  Pedagogik  artistizm o‘qituvchining kommunikativ kompetensiyasi, nutq madaniyati, emotsional ifodaliligi, ijodiy salohiyati va refleksiv faoliyatini o‘zida mujassamlashtiruvchi integral kasbiy kompetensiya sifatida yoritilgan. Tadqiqot davomida pedagogik artistizmni baholash mezonlari,  indikatorlari  va  diagnostik  vositalari  platformaning  raqamli  funksiyalari bilan integratsiyalashgan holda ishlab chiqildi. Shuningdek, adaptiv baholash, sun’iy intellekt  asosida  avtomatlashtirilgan  tahlil,  individual  rivojlanish  trayektoriyasini shakllantirish  hamda  tezkor  qayta  aloqa  mexanizmlarining  samaradorligi  ilmiy jihatdan  asoslandi.  Tadqiqot  natijalari  sun’iy  intellektga  asoslangan  raqamli ekotizimlardan foydalanish bo‘lajak pedagoglarning kasbiy kompetensiyalarini izchil rivojlantirish,  ta’lim  sifati  va  baholash  jarayonining  xolisligi  hamda  aniqligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatdi.