SUD – HUQUQ ISLOHOTI VA INSON HUQUQLARI EVOLYUTSIYASI: INSTITUTSIONAL YANGILIKLAR VA ULARNING JAMIYAT TOMONIDAN QABUL QILINISHI - Mamatqulov Alisher Shavkatovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sud-huquq  tizimida  amalga  oshirilayotgan islohotlarning  inson  huquqlarini  ta’minlashdagi  o‘rni,  sud  hokimiyatining mustaqilligini  kuchaytirishga  qaratilgan  institutsional  yangiliklar  hamda  ularning jamiyat tomonidan qabul qilinishi masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, sud-huquq islohotlarining demokratik davlat qurish, fuqarolarning qonuniy manfaatlarini himoya qilish va odil sudlovni ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan.