MA’LUMOTLAR OQIMI DIAGRAMMASI VA TIZIM BLOK SXEMASI: AXBOROT TIZIMLARINI LOYIHALASHNING MUHIM VOSITALARI - Xidirova Lobar, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ma’lumotlar oqimi diagrammasi (Data Flow Diagram – DFD) hamda tizim blok sxemasining mazmuni, ularning axborot tizimlarini tahlil qilish va loyihalashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ushbu modellashtirish usullarining  ta’lim  jarayonida  qo‘llanilishi,  tizimlarni  samarali  yaratish  va boshqarishdagi o‘rni tahlil qilingan.