ZAMONAVIY AVTOMOBILLARDA YOQILG‘I TEJAMKOR TEXNOLOGIYALAR - Xolbekkov Umid Abdug'affor o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur maqolada zamonaviy avtomobillarda qo‘llanilayotgan yoqilg‘i tejamkor texnologiyalar, ularning ishlash prinsiplari hamda transport vositalarining iqtisodiy va ekologik  samaradorligini  oshirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Jahon  avtomobil sanoatida energiya resurslaridan oqilona foydalanish, yoqilg‘i sarfini kamaytirish va atmosferaga chiqariladigan zararli moddalar miqdorini qisqartirish bugungi kunning dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. Shu sababli avtomobil ishlab chiqaruvchilari tomonidan dvigatel samaradorligini oshirishga qaratilgan innovatsion texnologiyalar keng joriy etilmoqda.