MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA NEYROPEDAGOGIK YONDASHUV ASOSIDA BOLALARNING INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Komiljonova Nozigul Rasuljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  neyropedagogik yondashuv  asosida  bolalarning  intellektual  salohiyatini  rivojlantirish  mexanizmlari tahlil  qilinadi.  Neyropedagogika  ta’lim  jarayonini  inson  miyasi  faoliyati,  kognitiv rivojlanish  qonuniyatlari  va  neyropsixologik  jarayonlar  bilan  uyg‘unlashtirishga qaratilgan zamonaviy fanlararo yo‘nalish hisoblanadi. Tadqiqotda bolalarning diqqat, xotira,  tafakkur,  nutq  va  ijodiy  qobiliyatlarini  rivojlantirishda  neyropedagogik texnologiyalarning  ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek,  multisensor  ta’lim, neyromashqlar,  interaktiv  o‘yinlar  va  kognitiv  rivojlantiruvchi  metodlarning intellektual salohiyatni oshirishdagi samaradorligi tahlil qilinadi.