MAKTABGACHA TA’LIM JARAYONIDA MULTISENSOR YONDASHUV ASOSIDA BOLALAR INTELLEKTINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY- PEDAGOGIK ASOSLARI - Komiljonova Nozigul Rasuljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA    Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida multisensor yondashuv asosida bolalar  intellektini  rivojlantirishning  ilmiy-pedagogik  asoslari  tahlil  qilinadi. Multisensor  yondashuv  bolalarning  bilimlarni  bir  vaqtning  o‘zida  ko‘rish,  eshitish, harakat  va  sezgi  organlari  orqali  qabul  qilishiga  asoslanib,  o‘quv  materiallarini samarali  o‘zlashtirish  imkoniyatini  yaratadi.  Tadqiqotda  multisensor  ta’limning nazariy asoslari, uning kognitiv jarayonlarga ta’siri hamda bolalarning diqqat, xotira, tafakkur, nutq va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan.